Utendørs jaktspill – kan de måle seg med ekte jakt?

clay pigeon shootingMens man før var nødt til å jakte på vilt for å mette familien, er jakt i dag bare en hobby. Det er dessuten en veldig kontroversiell hobby, da mange mener det er barbarisk å jakte på uskyldige dyr i skogen. I tillegg til moralske hindre kan gjerne andre ting stå i veien for en jakttur, for eksempel tidsklemma, økonomi eller fysiske hindre. Uansett grunn er det mange som tyr til ulike utendørs jaktspill i stedet. Men kan slike spill måle seg med en ekte jakttur?

En av de vanligste jaktspillene er leirdueskyting. Dette er en type sports-skyting der skytteren skal prøve å treffe en flyvende leirdue med et haglegevær. Leirduen er en relativt flat disk som kastes ut på tvers foran eller bort fra skytteren. I en variant av sporten kan to leirduer kastes ut samtidig, noe som fører til ekstra spenning og enda høyere krav til skytteren. Leirdueskyting vil i stor grad kunne fungere som en erstatning for jakt på duer eller andre fugler. Mange jegere benytter dessuten leirduer for å finpusse på skyteferdighetene sine før jaktsesongen.

En annen type utendørs jaktspill er jaktskyting mot mål langs en terrengløype. Før brukte man som kjent pil og bue i jakt, og dette har skapt grunnlaget for en en rekke sporter innen bueskyting. Jaktskyting foregår langs en terrengløype med en rekke ulike jaktskiver. Disse har påtegnet dyrefigurer i ulike størrelser, fra for eksempel ekorn til bjørn. På dyrene finnes det målsirkler i ulike størrelser. Det benyttes både faste og bevegelige mål slik at aktiviteten i mest mulig grad skal minne om situasjoner man står ovenfor i jaktsammenheng.

Det er få ting som måler seg med en ekte jaktopplevelse ute i urørt natur. Dersom man av en eller annen grunn ikke ønsker eller ikke kan være med på en jakttur er imidlertid både jaktskyting og leirdueskyting gode alternativer. Foretrekker man å holde seg innendørs kan oppnå spenning og bueskyting i spilleautomaten Archer. Denne er tilgjengelig blant annet hos SpinPalace Casino.