Turmat når man skal ut på jakt

Det kan være lett å glemme, men man trenger også mat mens man er ute på jakt. Selv om man er ute for opplevelser, er det ikke alle som tenker på turen som matauk. For mange har nok med å se for seg det store trofeet de skal felle på turen, så alle nerver er i høyspenn mange dager i forveien. Men det kan være lurt å tenke på hva man skal spise, enten det er rundt bålet på kvelden, som en liten lunsj mellom to steder, eller et større måltid når sulten slår inn for fullt. Ikke bare vann er viktig på tur, men også mat med høy næringsinnhold. Slik holder man ut lange dager i skog og mark.

Enkle løsninger er gode løsninger

sandwichMan kan fylle magen med mye rart, men dersom man skjærer opp noen saftige loffskiver og fyller dem godt med smør, kan man ha på mange forskjellige ting. for eksempel kan man lage noen deilige sandwich, som er fylt med ost, skinke, tomat og sennep. Før avreise kan disse varmes opp, og legges i folie. Da har man et varmt mellom måltid midt på dagen, som er perfekt som turmat når man skal ut på jakt. Og det vil ikke medføre veldig tung sekk. Full lommene på buksen med nøtter ispedd en del sjokolade, og resten av turen vil bli en opplevelse for liten og for stor.
I taska si har man vann som rekker for en hel dag. I og med at ikke vann er vanndrivende, vil man slippe utallige do-besøk i løpet av turen. Alle slike enkle løsninger er med på å forbedre totalopplevelsen av turen, enten det er for å oppleve vakker natur, eller jakte på vilt ute i skogen. God planlegging er nødvendig for å huske alle viktige små detaljer som kan gjøre turen til en fantastisk opplevelse for alle.