Planlegging er halve moroa

Planning is half the funEnhver jakt eller overnattingstur ute i det fri bør planlegges skikkelig for det er mye som skal huskes på for å være sikker på at turen blir vellykket. Det som gjør planleggingen av denne type utflukter litt vanskelig er at man jo sjelden vet hva slags vær som kommer til å møte en. Derfor er det smart å planlegge for flere eventualiteter. Jo mer som kan planlegges på forhånd jo bedre. Naturen kommer i alle fall til å sørge for at både opplevelsene og overraskelsene blir mange og varierte.

  • Hvor går turen?

Bestem på forhånd utfluktens mål, det vil si hvilken løype man skal ta og hvor man eventuelt skal overnatte. Og se til at den strekningen man skal gå ikke er lengre eller mer krevende enn det man orker. Studer med andre ord kartet grundig, og husk at dersom man er et lag som skal gå sammen så er man ikke sterkere enn den svakeste i laget.

  • Studer værmeldingen.

Å ha et så godt som mulig bilde av hvordan værforholdene er der man skal ferdes er viktig. Ikke minst for valg av hvilke klær og annet utstyr man skal ta med seg, men også for hvilke stier eller løyper man velger.

  • Ta med relevant mat og drikke

Den fysiske aktiviteten og friske luften skjerper apetitten. Det er derfor viktig at man har med rikelig og næringsrik mat. Bruk ikke krefter på å dra på brus eller øl. Man bør imidlertid sørge for å ha med en skikkelig kaffekjele som kan brukes over et bål. Verken kjelen eller kaffen veier mye og vannet kan helt sikkert naturen by på.

  • Velg en god ryggsekk!

Pakk ned det som trengs, verken mer eller mindre. Dessuten er det viktig at man når man pakker sekken ser til at sekkens tyngdepunkt kommer så tett inntil kroppen og så høyt opp på ryggen som mulig. Det gjør den lettere å bære.