Noen skikkelige jakt-jenter

Man tror at jakt er forbeholdt gutta, og det er kanskje sant. Dersom man ikke er ei skikkelig jakt-jente. En som vet hva det vil si å være ute i skauen og jakte vilt, enten det er elg eller rype. Man kan huntttingkomme bort i mye rart, og i verste fall kommer et rovdyr til syne. Da er det viktig å ikke få panikk, men å vite akkurat hvordan man skal oppføre seg. Noen rovdyr reagerer med frykt og vil angripe når noen beveger seg, mens andre springer rett på uansett. Felles for dem er at de føler mye mer frykt enn det mennesket gjør.
Men det viktigste er å ha peiling på jakt generelt. Hvordan man skal sirkle inn byttet, hvor man bør treffe dyret, hvilket utstyr som er viktigst ved felling, samt at man bør kunne partere byttet. En elg kan veie opp til flere hundre kilo, og derfor er det viktig at man får transportert dyret intakt til en felles møteplass, eller at noen kan grov-partere på stedet.
Jenter som liker seg ute i skog om mark, ses ofte på som noen skikkelige jakt-jenter. De er tøffe i språket, og spytter ikke i koppen om det kommer noen sterkere drammer fram foran bålet på kvelden.

Å kombinere jakt og natur

Det kan gi en fantastisk frihetsfølelse å kunne være på jakt i naturen. Naturen er fylt med trær og dyr, planter og insekter, og det gir en deilig følelse å kunne bruke kroppen for å ta seg fra et punkt til et annet. Man kan oppleve fantastiske naturopplevelser, enten man padler på en tåkefylt innsjø tidlig en morgen, går i duggvått gress over en myr eller ser fullmånen oppe blant tretoppene. Når man så kommer frem, kan man slå leir for kvelden, tenne bålet og kose seg sammen med en god vennegjeng eller jaktlag. Da får man påfyll til å håndtere hverdagen når man kommer hjem igjen.