Hvordan velge jaktkamera

How to choose hunting cameraNoe av det morsomste med å gå på jakt kan være å ta bilder, enten det er av jaktlaget, hunden, naturen, eller byttedyret. Men det gjelder selvfølgelig å ha det rette utstyret hvis man skal få best mulig opplevelse ut av det, og da er det lurt å tenke over hvilke kvaliteter som er viktige i et godt jaktkamera.

Mange velger å bruke mobilen eller et lite kompaktkamera for å ta bilder når de er på jakt. Dette er selvfølgelig helt greit for mange, men du må være klar over at du på ingen måte får ut potensialet som ligger i motivene på den måten. Et billigkamera gir deg få valgmuligheter og begrenset kvalitet, og er derfor neppe å anbefale. Ta med i betraktningen at du gjerne vil ta vare på disse bildene og minnene i flere tiår fremover. Da er det kanskje like greit å gjøre det litt ordentlig?

For å få et skikkelig kamera må du regne med at du må ut med et par tusenlapper. Sett i forhold til dagens inntektsnivå er dette faktisk en svært beskjeden sum, i forhold til hva et kamera med tilsvarende kvalitet kostet for bare noen år siden. Utbyttet er at du får bedre bilder og bedre opplevelser, en flott måte å ta vare på minnene dine på og bilder som vil vekke oppsikt i familien og blant venner på sosiale media.

Det er imidlertid på ingen måte sånn at det dyreste alltid er best. Vær blant annet forsiktig med dyre kameraer med mye zoom. For mye zoom gjør at den optiske kvaliteten blir dårligere enn det du har bruk for. Ofte betaler du ekstra, for funksjoner du slett ikke trenger.

Den typen kamera som passer best for jegere er såkalte hybridkameraer. De er mye mindre enn de proffe speilreflekskameraene, men har likevel utskiftbar optikk og høyt funksjonsnivå. Kvaliteten ligger tett opptil et speilreflekskamera, men størrelsen og prisen er gunstigere for den som er jeger.

Leave a Reply