Hvordan få mest ut av jaktturen

Lange avstander og mye reisetid krever andre forberedelser

How to get the most out of the hunting tripOm man er ute med mange folk kan det også være lurt å planlegge på at man kan ha en mulighet for å trekke seg tilbake. Spesielt om man har lange reisetider eller ventetider på forskjellige steder. Noen foretrekker å ha med seg en god bok mens andre laster inn dataspill som Spin palace app på mobilen. Dette er en lur forberedelse, siden man skal leve tett sammen med folk som man egentlig ikke kjenner så godt. Man unngår konflikter, og koser seg, i stedet for at det blir kjedelig venting.

Sørg for å være i form i forveien

Jaktturen går i fjellet, karrig terreng med steiner og bratte kløfter. Ideelt for jakt på ryper, så til helga blir det jakt. Selv i en travel hverdag med arbeid, skole og hobbyer, må man huske å planlegge jaktturer som denne. Hvilket tøy må pakkes, hvilke sko trenger man, og hvor mye mat må det beregnes. For vante jegere er det en selvfølge, men det er ikke sikkert alle skjønner viktigheten av gode forberedelser. Dessuten må det settes fokus på sikkerhet rundt våpen, felling av dyr og uforutsette situasjoner.

Det kreves god form og styrke i ben og armer, når man skal ut på jakt. Derfor kan det å trene styrke og kondisjon være lurt før en jakttur. Det er uten tvil viktig å trene opp balansen, da det å gå i terrenget er veldig annerledes enn å gå på en vei eller gate. Derfor er planlegging, trening og gode jaktkamerater det viktigste faktorene for en god jakttur . Slik blir jaktturen best mulig for alle og en hver.