Førsteklasses jaktreiser

Prime hunting siteDen jaktinteresserte har mange muligheter når det gjelder både hva hun eller han vil jakte og hvor. Her skal det bare nevnes noen forslag som garantert vil gi store opplevelser og sannsynligvis også noen herlige måltider:

Villreinsjakt i Aurdal

Villreinene går i flokk hele sommeren for å spise seg opp til de møter simla når parringstiden begynner i september. Jaktsesongen starter imidlertid før det, dvs. 20 august, så vil man være med på jakta må man først skaffe seg en jaktrett, og deretter ta seg høyt til fjells der villreinene ferdes. Hvert år felles det omlag 5-6000 villrein i den norske fjellheimen.

Rypejakt på Hardangervidda

Rypejakta foregår fra 10. september og frem til utgangen av februar hvert år. Det er de samme reglene over hele landet. Også her er det høyfjellet som gjelder. På rypejakt kan man la rifla ligge hjemme, for her er det hagle som gjelder. Og bikkje. For uten en god fuglehund kan jakten bli krevende.

Elgjakt i Solør

Er det elg man er ute etter trenger man ikke reise høyt til fjells. Da er det lavlands-skogene som gjelder i første rekke. I de gode jaktområdene er elgjakta forbundet med lange tradisjoner, og den er blitt en del av den lokale kulturen. Det betyr at utenforstående kan få være med, men da i jaktlag der de fleste er lokale. Et godt jaktlag holder sammen år etter år, ikke bare fordi de lærer å utfylle hverandre når det gjelder lagets ulike oppgaver, men like mye fordi de blir gode venner.

Fasanjakt i Sverige

Som ryper skytes fasaner med hagle, men ikke på høyfjellet. Fasaner ferdes i relativt åpent skogsterreng og er ikke lette å finne uten hund blant annet fordi naturen har gitt den en fin kamuflasje i fjærprakten sin.

Hjortejakt ved Sandane

Høst og Vestlandet betyr veldig ofte regn og kaldt, men det stopper ikke en jeger. Det gjelder å ha godt og riktig utstyr med, men Ikke for mye. jager man hjort blir det ofte mye gåing i bratte fjellet.

Leave a Reply