Fire gode grunner til å bruke kikkertetui

Four good reasons to use binoculars CaseKikkerten er en helt nødvendig følgesvenn for en hver jeger uansett hva slags jakt man går på. Årsakene til det er mange og de fleste er ganske selvsagte så det er ikke på sin plass å bruke tid på å redegjøre for dem her. Bare slå fast at om man nå har investert i en skikkelig kikkert så er det også veldig viktig at man skaffer et kikkertetui som passer. Også det av god kvalitet ettersom det kommer til å bli utsatt for mye både av vær og vind og av slag og dunk. Men hvorfor er det så viktig å bruke etui? Gjør ikke det bare at det blir vanskeligere å få tak på kikkerten i det øyeblikket man trenger å bruke den?

Her er fire gode grunner til å bruke etuiet:

  • Beskyttelse: Kikkerter er kostbare og sårbare instrumenter som – i alle fall når de brukes til jakt – lett kan bli utsatt for forhold som kan skade den eller påvirke dens presisjon. Det kan være tale om både værforhold og slag. Å beskytte kikkerten mot slikt er derfor veldig viktig og det er nettopp det etuiet er designet for å gjøre.
  • Bevegelsesfrihet: En jeger har normalt mye å bære på. Først og fremst våpenet naturligvis, men også annet. For at hun eller han i størst mulig grad skal kunne ha hendene frie er det viktig at de tingene man bærer på kan anbringes på en praktisk måte. Våpenet i en rem over skulderen for eksempel – og kikkerten i et etui med stropp over den andre skulderen.
  • Oppbevaring: Kikkertetuiet kan med fordel også benyttes til å oppbevare annet som en jeger trenger lett tilgjengelig. Et kompass, for eksempel eller mer personlig effekter.
  • Inntrykket: Å gå med en kikkert uten samtidig å ha et etui tilgjengelig oppfattes av erfarne jegere på samme måten som båtfolk oppfatter det å ikke ta inn fenderne under seilas. Simply not done!

Leave a Reply