Fem typer essensielt utstyr til jakten

Five types of essential equipment to huntJakt er den mest opprinnelig av alle fritidsaktiviteter, og er det menn flest har drevet med, i tusenvis av år. Derfor føles det som helt naturlig og normalt, og gir en følelse av å komme tilbake til naturen og sine biologiske drifter. Men i denne moderne tidsalder, er det også viktig å ha med seg en del utstyr når man drar ut på jakt, for å sikre seg den optimale opplevelsen. Fem viktige ting å huske på er:

  • Navigasjonsutstyr. Tenk sikkerhet og vit hvor du er til en hver tid. Er du litt gammeldags, kan du ta med kart og kompass, men nå til dags kan det være så enkelt som bare å ta med seg en GPS. Uansett kan det være kjekt å kunne bruke kart og kompass, dersom GPS-en skulle slutte å fungere.
  • Førstehjelpsutstyr. Dersom uhellet er ute, kan det bli vanskeligere enn nødvendig dersom du ikke har med deg riktig utstyr. Vær forberedt på slike ting, selv på småting som sår, kutt, eller gnagsår, som faktisk kan ta bort mye av gleden ved å være på jakt. Først og fremst må man selvfølgelig velge gode og inngåtte sko, men slike ting kan likevel hende.
  • Lommelykt. Veldig kjekt å ha, særlig hvis man ikke jakter midt på sommeren, og selv om man bare har tenkt å jakte på dagtid. Tenk dersom du går deg vill og mørket faller på, da er du ille ute. Med en lommelykt er det ikke bare enklere å finne frem, det er også enklere for andre å finne deg.
  • Fjellduk. Denne bruker du for å beskytte slaktet mot været dersom du er så heldig å få has på et byttedyr. Du kan også legge kjøtt på den.
  • Hundeutstyr. Tenk ikke bare på egne behov, husk på hunden også. Ta med halsbånd, sele, jaktdekken, potesekker, og hundepeiler.