Båtliv og utendørs moro med sportselektronikk

Boating and outdoor funDet har dessverre blitt stadig mindre vanlig å dra på båt- og teltturer. Dette skyldes nok dels at vi har blitt mer opptatte med jobb og hverdagsliv, men elektronikken må også ta sin del av skylden. Hvis man tenker tilbake på da man selv var ung måtte man skape sin egen underholdning, gjerne utendørs. Nå sitter barn og unge i altfor stor grad inne, med et nettbrett i den ene hånda og en mobil i den andre. Moderne teknologi har med andre ord gjort det enklere å forbli inne. Dette har i stor grad satt en stopper for friluftsliv, men slik trenger det slett ikke å være.

I stedet for å sitte inne med allslags teknologiske duppeditter kan man fint dra nytte av dem også ute i naturen. Selv om ungene helst vil sitte inne med datamaskinen, er det ingenting i veien for å ta med noe av elektronikken på telttur. Med et nettbrett i ryggsekken er det mer sannsynlig at man kan få de minste med på utendørs moro. Etter å ha slått opp teltet kan man for eksempel få en ekstra fin stemning rundt bålet ved å strømme musikk via nettbrettet eller mobilen. Nyvinninger i sportselektronikk gjør dessuten at fjellturen blir mye mer spennende og innholdsrik. Med allslags GPS-er, aktivitetsmålere og pulsklokker kan man få mye mer ut av treningsturen i fjellet.

Også på båt kan man dra nytte av den nye teknologien, selv om man kanskje tenker at elektronikk og vann ikke går særlig godt sammen. GPS-systemer er imidlertid uvurderlige hjelpemidler ute på sjøen. Satellittsystemer og radioer bidrar dessuten til kommunikasjon og underholdning mens man nyter den friske sjøluften. Hvis man er ute på fisketur kan man dessuten benytte ulike moderne ekkoloddsystemer for å lokalisere de største fiskestimene. Når barna, eller de voksne, går lei kan man alltids ta frem nettbrettet og legge seg på dekk med en god film.